Subscribe Follow or share

Interior Project: Multi-Space

Unbe-LEE-vable

As parents to young kids, the clients of this project wanted their young daughter and two sons to feel at home in their new house as soon as possible—even before they tackled the kitchen, primary suite or main living spaces. This untraditional kick-off to a house renovation started with the goal of infusing each child’s individual style into the design of their respective bedrooms. The clients envisioned an artsy and color-filled aesthetic for their daughter, a traditional and tailored look for their middle son and a spunky MCM vibe for their littlest son.

Each bedroom had its share of difficulties, including high ceilings with asymmetric ceiling clips in one room and a dated bathroom between the boys’ rooms. In addition, the designers worked to find creative ways to deliver a timeless, high-end finish that would age well over time, sparing the clients from overinvesting in spaces their children would inevitably outgrow.

The project team embraced the asymmetry in the middle son’s room by building a towering bunk wall with brass guardrails and a custom staircase. Each bunk features individual reading sconces and a niche to display books and toys. The designers leaned into the angled ceiling and odd floor plan by creating a seating area. The three siblings love to be together, so the bunks and a reading couch work perfectly within the space. They reconfigured the Jack-and-Jack bathroom to give the brothers more personal space, providing each boy with their own full bath with ample closet space.

In the youngest son’s room, the designers accentuated the bright colors and millwork to create a fun and lively space that will grow with the boy and his energetic personality. A hanging chair and vintage posters finish off the look.

For the daughter’s room, they embraced a spectrum of color without being too “girly,” utilizing the “more is more” mantra with pattern on pattern. The long custom desk under the window allows her plenty of space to craft, paint and draw.

Contractor

Centric Build

Interior Designer

Kobel + Co

Photographer

Nate Sheets

Resources

Countertops: Rocktops

Floor plans, Drawings, Elevations:

Before Photos

Additional Winners

Spanish Modern Revival

Remodeled Residence 6,001 to 10,000 square feet Spanish Modern Revival The new owners of this residence loved a modern look but still wanted to preserve some of their home’s original

View Project »

Platte City Oasis

Outdoor Space Platte City Oasis Various entertainment zones create a complete at-home resort experience in this custom outdoor project. The infinity edge of the pool—stretching more than 80 linear feet—is

View Project »

Vintage Vibe

Remodeled Residence up to 3,000 square feet Vintage Vibe The homeowners’ vision was to update their prized Don Drummond home for modern living while preserving its mid-century style. Like most

View Project »

A Serene Retreat

Bath A Serene Retreat This 1995 bathroom needed some major updating to enhance accessibility and storage and produce the overall aesthetic of a serene spa. The tub took up one

View Project »

1920’S Tudor Revival

Kitchen 1920s Tudor Revival The young clients were enamored by their home’s charming Gothic archways, timeless built-ins, original wood doors and stunning floors. Having cherished this historical gem for a

View Project »

Steeped In Tradition

Design Detail Steeped In Tradition For this unique project, Orion Design and Remodel Moore teamed up to transform an outdated dining room into a more modern space that achieves two

View Project »

Windows to the Walsh

Kitchen Windows to the Walsh When the owner of this 1990s-constructed home purchased it, she knew it had great bones, a fantastic lot and view of the golf course, plus

View Project »

Catalina Wine Mixer

Kitchen Catalina Wine Mixer Wanting a space to entertain, the homeowners needed to transform their 1990s-era home. Instead of generic finishes and a closed-off layout, they envisioned a memorable kitchen

View Project »

Loch Lloyd Lower Level

Interior Project: Single Space Loch Lloyd Lower Level For this lower-level renovation, the clients wanted to create a warm, modern space to comfortably entertain a large group. The project team’s

View Project »